Blogi

Tervetuloa blogini pariin

Blogi

Eroseminaari on ammattilaisen vetämä eron vertaistukiryhmä. Seminaarin vetäjät ovat käyneet saman koulutuksen ryhmän vetämiseen. Eroseminaarissa käsitelläänkin tämän vuoksi aina samat asiat paikasta ja vetäjästä riippumatta.

Toisinaan parisuhteessa havahtuu siihen että tässä ei olla pitkään aikaan keskusteltu oikeasti tärkeistä asioista. Usein ajatellaan, että tiedän mitä tolle toiselle kuuluu ja samaan aikaan en tiedä mitä hänelle todellisuudessa oikeasti kuuluu.

Läheisriippuvuus sanana ymmärretään usein väärin. Siitä ajatellaan, että ihminen ei kykenisi viettämään aikaa ilman muiden seuraa. Tästä läheisriippuvuudessa kuitenkaan ei ole kysymys. Päinvastoin. Läheisriippuvaiset ovat usein herkkiä, jotka usein kuormittuvat vuorovaikutussuhteistaan. Heille yksinolo on tärkeää latautumisen ja kokemusten...

Emme valitse kumppaniamme sattumanvaraisesti vaan valintaamme ohjaa lapsuuden ihmissuhteet. Ihminen, johon rakastumme, tuntuu tutulta, koska hän muistuttaa meitä vanhemmistamme tai muista lapsuuden kasvattajistamme.

Kun tapaan uusia ihmisiä ja kerron heille mitä teen, kuulen usein kysymyksen "mitä tunnelukot ovat?"

"Lauantaiaamuna voisin herätä aikaisin ja aloittaa siivoamisen Heti sen jälkeen kauppaan ja kotiin tekemään lapsille ruokaa. Sitten täytyy päästä ulos lenkille. Iltapäivällä vielä pari pakollista puhelua iäkkäille sukulaisille. Illalla vielä saunan lämmitys ja illallinen, vielä olisi pakko laittaa pyykit koneeseen. Hetkinen...???"