Eroseminaari erosta toipumisen tukena.

15.01.2023

Eroseminaari on ammattilaisen vetämä eron vertaistukiryhmä. Seminaarin vetäjät ovat käyneet saman koulutuksen ryhmän vetämiseen. Eroseminaarissa käsitelläänkin tämän vuoksi aina samat asiat paikasta ja vetäjästä riippumatta.

Eroseminaareja ei järjestetä etänä, koska siellä tehdään myös fyysisiä harjoitteita, oppimisen tueksi ja vertaistuki toimii näin paremmin.

Onko eroseminaarissa pelkästään luentoja? 

Tähän vastaus on ei. Eroseminaaria voidaan kuvailla vertaistukiryhmänä, jossa työskennellään pienryhmissä, käyden läpi vetäjän antamia aiheita. Näin eronneet tai eroa harkitsevat pääsevät keskustelemaan samaa kokemusta läpi käyvien kanssa. Tällä on tutkitusti valtavan iso merkitys erosta selviämiseen.

Eroseminaarissa keskitytään itseen, ei eron toiseen osapuoleen, Tämän takia eroseminaaria usein kuvataankin kasvumatkaksi itseen.

Työskentelyssä lähdetään tutustumaan omaan historiaan, parisuhde käyttäytymiseen, omaan itsetuntoon ja tunteisiin, joita nousee pintaan eroa käsitellessä. Siellä pääsee tutustumaan itseensä uudesta näkökulmasta käsin. Sekä oppimaan uusia tapoja toimia parisuhteissa.

Eroseminaarista löytää vastaukset ainakin kysymyksiin:

  • Miten selvitä erosta?
  • Miten päästä yli ero vihasta ja -surusta?
  • Miten lapsuus vaikuttaa parisuhde käyttäytymiseemme?
  • Miten voimme oppia käyttäytymään suhteissamme itseämme kunnioittaen?
  • Miten rakentaa itsellemme parempi tulevaisuus?

Eroseminaari on ryhmätyöskentelyä. Se ei ole terapiaa tai yksilötyöskentelyä.

Eroseminaarissa kuitenkin saat jokaisen kerran jälkeen tehtäviä itse pohdittavaksi ja näin ollen joudut myös työskentelemään itsesi kanssa, tämä on suotavaa, jotta saat parhaan mahdollisen hyödyn eroseminaarista ja ennen kaikkea opit itsestäsi. Kokemus voi olla myös terapeuttinen.

Eroseminaarin teemat sopivat moneen tilanteeseen, ei pelkästään eronneille siksi voinkin suositella sitä myös

  • Eroa harkitseville
  • Parisuhdekriisin keskellä kamppaileville
  • Tunnelukko haasteiden kanssa kamppaileville
  • Uuden suhteen kynnyksellä oleville
  • Uusperheessä asuville

Eroseminaari on erittäin hyödyllinen, mikäli sinulla on lapsia päättyneestä suhteesta. Seminaari auttaa sinua pääsemään erossa eteenpäin, jonka jälkeen voit auttaa paremmin lapsiasi sopeutumaan uuteen elämäntilanteeseen. On myös hyvin mahdollista, että seminaarin jälkeen yhteisvanhemmuus toimii paremmin.

Ohessa muutamia kommetteja, joita olen saanut omiin eroseminaari ryhmiini osallistuneilta.

"Ryhmässä oli turvallinen olo tuoda esiin omia ajatuksia ja mietteitä. Uskon että tästä oli minulle paljon apua päästäkseni eteenpäin. - Julia"

"Hintaansa nähden todella edullinen "Terapia". Tähän hintaan ei saa apua mistään. Vertaisryhmä on hyvä tuki erosta selviämiseen. - Pasi"

"Kiitos uusista näkökulmista, empaattisesta asenteesta, hyvistä keskusteluista ja syvällisistä ajatuksista. Tiistai-illat on olleet viikon parhaat, Elämääni on tullut eroseminaarin kautta väriä ja iloa - Tuuli "


Älä jää yksin! Ota yhteyttä, mikäli tarvitset apua eron käsittelyyn.


Seuraa sivujani

Facebook: Lempeyttä Sinulle

Instagram: tunnelukotparisuhteessa


Lempeyttä Sinulle

Satu