Miksi erotessa tulisi tehdä matka itseensä?

07.08.2022

Usein erotessa, eronneet haluavat selityksen sille miksi kumppani käyttäytyi, kuten käyttäytyi.

Eroseminaareissa keskitymme siihen miten olen itse tominut ja miksi olen valinnut juuri kyseisen kumppanin. Jolloin teemme matkan itseemme ja omiin tapoihimme toimia.

Eroa käsiteltäessä keskitymme pääasiassa itseemme, emme ex kumppaniimme tai hänen toimintaansa.

Puhumme sopeutumiskäyttäytymisestä usealla kerralla eroseminaarissa, vähän eri näkökulmista, ja tuomme esiin sen "miksi olen valinnut juurikin tämän kumppanin".

On hyvin tärkeää ymmärtää, miten omat toimintatavat, opitut selviytymiskeinot ja keinot saada hyväksyntää, vaikuttavat parisuhteisiimme. Tapamme valita hyvin samankaltaisia ihmisiä kanssamme suhteeseen: alistavia, miellyttäjiä, ylisuorittajia, vetäytyviä ja niin edelleen.

Ymmärtääksemme erotarinamme kokonaisuudessaan, on opittava huomaamaan, miten ITSE toimimme. Opittuamme sen emme todennäköisesti enää valitse kumppaniksemme "samankaltaisia" ihmisiä vaan osaamme katsoa mahdollisia tulevia kumppaneita vähän eri vinkkelistä.

Ymmärtäessämme oman osuutemme kumppaninvalintaan alamme ymmärtämään myös syyt eroon johtaneisiin aisoihin.

Ei ole kenellekään hyväksi syyttää toista, se johtaa vihaan ja katkeruuteen, emmekä löydä tyytyväisyyttä itsemme kanssa.

Oman käyttäytymisen ymmärtäminen avaa valtavat mahdollisuudet elämään, jossa emme valitse sellaisia ihmisiä lähellemme, jotka eivät meille sovi.

Oman itsen tunteminen on paljon hyödyllisempää kuin eksän haukkuminen ja syyttäminen erosta.


Käy latamassa täältä itsellesi ILMAINEN testi jolla voit testata omat selviytymiskeinosi haastavissa tilanteissaLempeyttä Sinulle

Satu