Oletko rakentanut itsellesi suojakammion?

26.03.2023

Oletko rakentanut itsellesi suojakammion?

Varmasti tiedät, miten vaikeaa on laskea itsensä suojaksi rakennetut suojamuurit ja riisua naamiot, joilla olet tottunut piilottamaan todellisen itsesi.

Olla aidosti ja täysin rehellisesti oma itsensä, aivan jokaisessa tilanteessa ja ihan kaikille ihmisille. On mahdollista että sinua ei ole siihen edes koskaan kannustettu tai opetettu.

Päinvastoin, sinua on mahdollisesti jopa palkittu siitä ettet ole oma itsesi, vaan jotain sellaista mikä miellyttää jollain lailla muita.

Olet mahdollisesti kokenut saavasi rangaistuksen siitä, että olet uskaltanut toisinaan päästää aidon oman itsesi esiin. Olet uskaltanut olla kerrankin oma itsesi.

Mahdollista on että sinua on arvosteltu tai jollain tapaa kielletty ja se satutti syvästi, jopa niin syvästi että jouduit rakentamaan itsellesi kuoren.

Mutta liian monien pettymysten sekä häpeän tunteiden myötä opit piilottamaan itsesi.Tekemään itsestäsi sellaisen minkälaisen muut ja eritoten kumppanisi halusivat nähdä.

Ettet vain ärsyttäisi kumppaniasi tai tallaisi kenenkään varpaille, sillä muiden ihmisten odotuksiin mukautuminen on ollut niin paljon helpompaa ja kivuttomampaa, vaikka olisitkin ajautunut kauemmas itsestäsi.

Mutta kun alat oivaltaa ettei niin tarvitse olla, voit palauttaa itseesi hiljalleen niitä ominaisuuksia, jotka olet hukannut elämän aikana. Juuri niitä joita et ole saanut ilmaista.

Ne ominaisuudet, joita sinun on ollut vaikeaa hyväksyä osaksi itseäsi. Koska muut ovat ajatelleet niiden olevan väärin.

Silloin voit alkaa hyväksyä niiden kuuluvan itseesi yhtä aidosti kuin kaikkien niidenkin, joita sinussa kehuttiin ja korostettiin lapsuudessasi.

Sinun on vain hyväksyttävä itsesi ja annettava anteeksi itsellesi, se että et ole aiemmin ymmärtänyt tätä, etkä siten ole myöskään voinut toimia toisin.


Lempeyttä Sinulle

Satu