Parisuhteessa etääntyminen

26.02.2023

Kun tekemistä tulee elämässä liikaa saattaa helposti unohtua se tärkein, eli puoliso ja parisuhde.

Etääntymisen riski on todella olemassa, mutta jokainen pystyy tilanteeseen myös itse vaikuttamaan

Parisuhteen itsestäänselvyytenä pitäminen on yksi suurimmista synneistä joihin moni parisuhteessaan syyllistyy. Arjen keskellä ei aina välttämättä muista kiinnittää huomiota parisuhteen hyvinvointiin. Usein ajatellaan, ettei parisuhde tarvitse niin paljoa aikaa kun esimerkiksi työt, harrastukset ja muut asiat.

Parisuhde muuttuu ihmisen muuttuessa.

Parisuhdettakin täytyy päivittää vuosien kuluessa ja sen on vastattava ihmisen arvoihin ja syvimpiin tarpeisiin. Ehkä suurin kysymys jonka jokainen voit itselleen esittää onkin - Mille arvoille todella annan aikaani arjessa?

On hyvä tiedostaa se fakta että etääntyminen saattaa tapahtua omallekin kohdalle, se yleensä saapuu hiipien parisuhteeseen, mikäli ei kiinnitä huomiota oikeisiin asioihin.

Etääntyminen ei johdu ainoastaan työstä, vaan myös lapset, harrastukset ja muut menot rasittavat parisuhdetta. Parisuhde voi jäädä kaiken muun jalkoihin ja silloin alkaa etääntyminen kumppanista, kuin varkain.

Kun ei ole aikaa parisuhteelle, seksille, yhteydelle ja keskusteluille.

Kiireessä usein unohdamme yksinäisyyden tunteemme ja kun sitten jossain vaiheessa on aikaa hengähtää, niin yksinäisyyden tunne ja tyhjyys voi vallata mielen. Silloin usein pakenemme johonkin tekemiseen, mikä sitten taas kasvattaa etääntymistä parisuhteessa.

Kun aikaa ja jaksamista olisi taas parisuhteelle, ei enää kaipaakaan rakkautta, parisuhdeaikaa tai läheisyyttä.

Tämän taustalla on juuri se, ettei ihminen ole pysähtynyt tutkimaan omia arvoja jotka ohjaavat elämää.

Arjen pyörityksessä ei tule miettineeksi omia arvoja, tai suhteen toimintatapoja.

Kun omat ja todellisuudessa noudatetut arvot eivät kohtaa, aletaan pohtimaan haluaako kumppanin kanssa olla ollenkaan, kuka hän edes on ja haluaako hän olla kanssani?

Turva, luottamus ja kunnioitus ovat parisuhteen kannalta hyvin tärkeitä. Jos näihin on tullut liikaa säröjä, voi ero olla paras vaihtoehto.

Liian kevyin syin ei kuitenkaan kannata lähteä tekemään eropäätöksiä, vaan etääntymistä kannattaa käydä selvittämässä ammattiauttajalla, mikäli sitä ei saa kumppanin kanssa selvitettyä.


Onko rakkaussuhteesi ajautunut kriisiin? Laitetaan rakkauselämänne takaisin raileilleen - ota yhteyttä!


Lempeyttä Sinulle

Satu