Vihan tunteen toinen puoli

15.05.2022

Mitä viha sinulle kertoo?

Viha kertoo aina pettymyksestä jotain kohtaan. Pettymys tulee siitä, että rajojasi on rikottu.

Viha tunteena saattaa nostattaa häpeän tunteita, koska olet saattanut lapsuudessasi joutua peittelemään tunteitasi ja varsinkin vihan esille tuominen voi olla vaikeaa, jopa jollain tavalla hävettävää.

Tunne voi myös nostattaa pelon ja epävarmuuden tunteita. Saatat kokea, ettei sinulla ole oikeutta olla vihainen, Voit myös pelästyä omaa tunnereaktiotasi.

Patoutunut viha saattaa muuttua katkeruudeksi, joka nakertaa sisältäpäin. Kun viha saa myötätuntoisen vastaanoton ja fyysisen kanavan, voi alta nousta syvempiä kipuja.

Viha on myönteinen tunne.

Voimastaan huolimatta viha on myönteinen tunne. Se on rohkeutta elää oman näköistä elämää, itseensä uskomista sekä omien mielipiteiden kunnioittamista.

Viha on omaa voimaa, jonka ansiosta saat mahdollisuuden terveisiin rajoihin ja toisten rajojen kunnioittamiseen sekä tahtomiseen, määrätietoisuuteen ja uskallukseen.

Vihan avulla voit tehdä muutoksia, selviytyä, itsenäistyä, puolustautua ja mennä eteenpäin.

Padottu viha saattaa purkautua hallitsemattomasti, jopa ihan väärään kohteeseen. Padottu viha voi myös aiheuttaa fyysisiä sairauksia tai masennusta.

Ymmärryksen ja myötätunnon osoittaminen vihaansa kohtaan helpottaa tunnetta. Tunne on luvallinen ja sallittu, mutta sen vallassa ei saa toimia toisia tai itseään vahingoittaen.

Lataa itsellesi maksuton työkirja vaikeiden tunteiden käsittelyyn täältä

Seuraa tai tykkää sivuistani

Facebook: Lempeyttä Sinulle

Instagram: Tunnelukotparisuhteessa


Lempeyttä Sinulle

Satu