Satu Niemi

                 Tunnelukkoterapeutti 2021

       Suomalainen Eroseminaari ohjaaja 2021Olen eronnut ja tehnyt erokokemuksesta itselleni kasvutarinan. Elämäni mullistaneen eroni jälkeen, koin vahvasti, että ryhmässä työskentely on sitä mitä haluan levittää myös muille. Sen tajuaminen, että suhde omaan itseen on tärkein, oli minulle järisyttävä. Sain luvan rakastaa itseäni, ehkä ensimäisen kerran elämässäni. Sain ryhmän kautta tukea ja opin itsestäni paljon. Olen oppinut kaikista menneistä suhteistani ja olen ottanut ne opit matkaan, koska kaikki menneet suhteet ovat tehneet minusta sen kuka tänä päivänä olen.

Kun erosin tunsin valtavaa pettymystä ja häpeää siitä, että olin epäonnistunut. Olen kuitenkin käynyt pitkän tien, oppien hyväksymään itseni ja tutustuessani itseeni uudestaan. 

Tutustuin omaan käyttäytymiseen tunnelukkojen kautta. Erotessani aloin miettimään uutta suuntaa muussakin elämässä. Olen erityisesti perehtynyt läheisriippuvuuteen ja traumoihin, omien kokemusteni kautta.


Tunnelukot

Minua on aina kiehtonut ihmisten käyttäytyminen ja mistä mikäkin käytösmalli johtuu. Eroprosessia läpi käydessäni tutustuin tunnelukkoihin. Minusta tuntui kuin olisin löytänyt uuden maailman ja tavan katsoa, niin omaa kuin toistenkin käyttäytymistä. Innostuin asiasta niin paljon, että aloin opiskelemaan Kimmo Takasen jarjestämää  Tunnelukkoterapeutin koulutusta. Valmistuin Tunnelukkoterapeutiksi vuonna 2021. Tunnelukot


Eroseminaari

Vertaisryhmätyöskentelystä sain niin valtavasti apua oman eron käsittelyssä, joten aloin opiskelemaan Marianna Stolbown järjestämää Suomalaisen Eroseminaarin ohjaajan koulutusta, josta myös valmistuin vuonna 2021.  Vertaisryhmän kautta sain paljon uusia ystäviä, jotka jaksoivat kuunnella ja olivat tukena vaikeina hetkinä. Vertaisryhmässä sain myös erilaisia näkökantoja asioihin. Koin parempana puhua vertaisryhmän jäsenille erostani, kuin ystävilleni, koska vertaisryhmän jäsenet olivat kokeneet samat tunteet ja he jaksoivat kuunnella. Ystävyyskin säilyy paremmin, kun ei kaada kaikkea ystävän niskaan. Ystävillä on aina oma näkemys asioista joka ei välttämättä ole aina se oikea. Suomalainen Eroseminaari


Olen aina tuntenut omakseni toisten auttamisen. Kaiken tämän tavoitteena on luoda itselleen ja lapsille parempi tulevaisuus.

Usein lapset kärsivät vanhempien erosta eniten, mikäli vanhemmat eivät ole käsitelleet eroaan ja parisuhdehistoriaansa kunnolla. Myöskin tunnelukot aktivoituvat läheisissä ihmissuhteissa, tämä aktivoituminen vaikeuttaa vanhempien komminikaatiota. Lasten jäädessä vaille esim. huomiota, syntyy heille tunnelukkoja jotka taas vaikuttavat heidän elämäänsä. Kun vanhemmat voivat hyvin voivat lapsetkin hyvin.

Aloita matka itseesi ja omaan hyvinvointiinsi!